9 Kasım 2011 Çarşamba

O GUN

Hayatta bazi gunler vardir var olusunuzu acimasizca sorgulatir. Bazi gunler vardir bastirmis oldugunuz cocukluk anilarinizla sizi bas basa birakir. Oyle gunler gelirki hersey anlamsizlasir kendi meselelerinize gomulursunuz ve gerceklikten tamamen koparsiniz. Tabiki her
gun boyle acimasiz ve yipratici degildir hayatta. Yasamin tum gercekekligini icine cekmek istediginiz arzu, heyecan ve mutluluk dolu gunler de gelir karsiniza. Bence en guzelide hic beklenmeyen anda gelip sizi bir fimin icine sokan ve bas rol oyuncusu gibi hissettiren gunlerdir. Cok nadir rastladigim bu gunler benim hayattaki yasama amacim. Bir mani krizi etkisinde bedenimi ve ruhumu alt ust etsede gercekten yasadigimi, ozel ve biricik oldugumu hisettiren tek sey belkide hayatimda. Her gun farkinda olmadan yaptigimiz onca is; rutin olarak tanimladimiz anlamsiz gorevlerimiz, amacini para kazanmak ve refah bir hayat olarak tanimladigimiz bahaneler... Bunlar benim var olusumu acimasizca sorguladigim gunler. Adindan motivasyon ve odul gibi verilen tatil gunleride kendi meselelerime gomulup gerceklikten koptugum gunler. Bu yuzden sadece kendi projeksiyonlarimizdan olusan, sonunda aci cekecegimizi bilerek yasadigimiz gecici fakat etkisinin cok uzun bir zaman surecegi o gunlerin hayatimizdaki anlami paha bicilemez.

Belkide bu yuzden One Day filminde Emma DExter'i he sene cok kisacik gorecek bile olsa bekledi. Cektigi acilara, ozlemine ve platonik askinin dayanilmaz kulfetine katlandi.
Senede bir gun sarkilari o anlamli gunlerin onemini anlatmak icin yazildi.
Sonunda bir gun gelecek ve o gun oleceksek elimizde ne kadar paranin oldugunun ya da nasil refah bir hayatimizin oldugu onemli degil bence. Geriye sonsuza kadar hatirlanacak bir isim birakmak o anlamli gunlerin sayisini arttirmak hatirlaniyor olmak ve hatirlamak; olum gunu gelene kadar olan gunleri iste bu gayeyle yasamak istiyorum ve mumkun oldugunca o gunlerin sayisini arttirmak istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder